MİİMAR

Mimar + Mimarlık + Tasarım

NTV'nin verdiği habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında 2007'de imzalanan protokolle hazırlıklarına başlanan Haydarpaşa Gar ve Liman Dönüşüm Projesi'nin plan tadilatı İBB Meclisi'nin onayından geçti.

Plana göre; Haydarpaşa garı ve çevresinde bulunan tarihi yapılar turizm ve ticaret merkezi olacak. Yapılar 6 kat ile sınırlandırılacak. Ayrıca Haydarpaşa Garı otel olarak da hizmet verecek.

Harem Otogarı ise fuar ve festival alanı; Toprak Mahsulleri Ofisi'nin siloları da kültür ve sanat merkezi olacak.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Etiketler: Haydarpaşa Garı, dönüşüm, kamusal, otel

Views: 588

Buna cevap yazabilirsiniz

Bu Tartışmaya Gelen Cevaplar

Bütüm mimarlar zaten bunun bilincinde.. Sorun politikacıların doymak bilmeyen iştahları.

Eğitim ve kültür insanın sahip olduğu değerlere sahip çıkmasında önemli unsurlar. 

Ne yazık ki politikayla uğraşan insanlar daha çok ticaret yaparak hayatlarıni kazandıkları için,

bu tip değerlere önem vermiyorlar.

Hayatta paradan daha önemli şeyler vardır.

Toplumsal bellek oluşturma konusunda beceriksizliğimiz, yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıkar sorusu gibi. Politikacılar toplumsal bellek oluşturmamamız için gerekli herşeyi yapıyorlar.

Böylece onların yaptığı yada söz verip yapmadığı şeyleri hemen unutuyoruz.. :)

İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Mimarlık Fakültesi'nde 16 Aralık 2010 tarihinde yapılan  "Haydarpaşa Yandı! Küllerinden Ne Dogacak?" konulu panelin videosu konu hakkında bilgi edinmek isteyenler için

http://www.miimar.com/video/panel-haydarpasa-yandi

Karikatür: Behiç Ak; Torba Yasa

Yataklı Vagonlar Şefliği binasının depo olarak kullanılan giriş katında, saat 16.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Dumanların üst katlara da ulaşması üzerine Yataklı Vagonlar Operasyon Şefi Selim Gümüş, ikinci kat penceresinden atladı. Ayağında burkulma meydana gelen Gümüş, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ayakta tedavi edildi.

Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince diğer katlara sıçramadan söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Tarih: 7 Haziran 2011

Tartışmaya cevap yazmak için

RSS

Arma

Yükleniyor..

© 2012   Created by Betül Ellialtıoğlu Seçkin.

Armalar  |  Sorun Bildir  |  Terms of Service